Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

25 miljoen voor sportinfrastructuur

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters trekt volgend jaar 25 miljoen € uit voor bovenlokale sportinfrastructuur in Vlaanderen. Dat is dankzij de overdracht van budgetten 5 miljoen € meer dan dit jaar. Minister Muyters heeft zopas de 20 miljoen € van dit jaar verdeeld over 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties.

25 miljoen voor sport

Sinds zijn aantreden als Vlaams minister van Sport heeft Philippe Muyters consequent ingezet op de vernieuwing en uitbouw van de sportinfrastructuur in Vlaanderen. “Dat was ook hoognodig. Onze sporthallen en zwembaden waren zwaar verouderd en er waren grote tekorten. We moesten echt een tandje bijsteken. In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen. En met succes. Voor de oproep van dit jaar waren er 67 aanvragen, waarvan we er 44 kunnen honoreren”, zegt minister Muyters.

Dat vraaggerichte systeem is het Sportinfrastructuurplan, een jaarlijkse mogelijkheid voor private en publieke initiatiefnemers om projecten van bovenlokaal belang in te dienen. Vlaanderen subsidieert tot 30% van het investeringsbedrag, met een maximum van 1,25 miljoen € per project. Het kan gaan om nieuwbouwprojecten en om renovaties. Alle projecten worden doorgelicht door een commissie, waarna een ranking wordt opgesteld. In maart van volgend jaar kunnen nieuwe subsidieaanvragen worden ingediend.

“Bij deze eerste oproep in zijn soort kunnen we in totaal meer dan 20 miljoen € toekennen aan 44 projecten. Dat zorgt ervoor dat de volgende jaren over heel Vlaanderen door deze oproep alleen al ongeveer 127 miljoen € in bovenlokale sportinfrastructuur geïnvesteerd zal worden. De projecten zijn heel divers en gaan van bovenlokale sporthallen en zwembaden tot klimhallen, bmx-parcours, atletiekpistes, hockeyterreinen en een ijspiste”, stelt minister van Sport Muyters.

Download hier de volledige lijst

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten