Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

ABC wordt een duurzame werkplek met oog voor gebruikerswelzijn

Het Airport Business Center (ABC) in Machelen moet vanaf het eerste semester van 2026 de thuis worden van verschillende bedrijven die inspelen op de nabijheid van de luchthaven. Met het behalen van de WELL Building Standard Gold en BREEAM Outstanding certificaten zal het ABC maximaal inzetten op duurzaamheid en het welzijn van de gebruikers.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-21T115908.181
THODEV en VAN LAERE

Het gebouw van bouwheer The House of Development (THODEV) werd ontworpen door Jaspers – Eyers Architects. Het is 38.361 m2 groot en bestaat uit drie torens die door een centrale gelijkvloerse verdieping met elkaar verbonden zijn en verschillende bedrijven kunnen huisvesten. Naast hun eigen kantoorruimtes zullen de gebruikers van het ABC toegang hebben tot vergaderzalen, een auditorium, co-workspace, fitness, bedrijfsrestaurant, koffiebar, juicebar en brasserie. Er komt een tramhalte voor de deur, een overdekte fiets- en wagenparking en op termijn ook een private oprit naar de fietssnelweg.

THODEV stelde VK Architects & Engineers aan voor de technische studie. Er werd gekozen voor geavanceerde HVAC-installaties, zonnepanelen en warmtepompen en regenrecuperatie voor optimaal comfort en duurzaamheid. 

Voor de realisatie koos THODEV voor Van Laere, met wie het ook al samenwerkte voor Airport Plaza. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten