Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Aedifica investeert 47 miljoen € in herontwikkeling Brusselse wzc's

Aedifica investeert zowat 47 miljoen € in de herontwikkeling van acht woonzorgcentra (wzc’s) in Brussel. Het betreft gebouwen die Aedifica verwierf in 2006 en 2007, waaronder enkele van de allereerste zorggebouwen die Aedifica ooit kocht. Dankzij de investering verhoogt Aedifica de toekomstbestendigheid van deze zorggebouwen. De bouwwerken starten in het eerste kwartaal in 2022 en zullen, afhankelijk van het woonzorgcentrum, tussen de twee en de vier jaar duren.

Aedifica
Aedifica start het verduurzamingstraject met uitbater Orpea voor acht Brusselse zorggebouwen. “Het herpositioneren van bestaand zorgvastgoed biedt Aedifica een belangrijk ontwikkelingspotentieel voor de toekomst (inzake upgrading van de eigen portefeuille maar tevens als bron van nieuwe verwervingen). De vastgoeduitdagingen van de zorgsector in Europa op het vlak van renovatie, herontwikkeling en verduurzaming van bestaande zorggebouwen zijn immers groot”, zegt Stefaan Gielens, CEO van Aedifica.
 
Tal van renovatie- en verbeteringswerken, tot en met de volledige herontwikkeling van de site Résidence Palace in Ukkel, zullen in de komende jaren uitgevoerd worden. Het comfort en de beleving van de bewoners zullen verbeterd worden door onder andere de oprichting van nieuwe zorgafdelingen en gemeenschappelijke leefruimtes, de renovatie van badkamers en de optimalisatie van de rolstoeltoegankelijkheid.
 
Behalve deze ingrepen om de sociale duurzaamheid van de gebouwen te verhogen, focust Aedifica ook op de ecologische duurzaamheid en investeert de groep in ingrepen die de energie-efficiëntie van de gebouwen verbeteren. Na een grondige analyse door een gespecialiseerde energiedeskundige worden onder andere volgende werkzaamheden uitgevoerd in de gebouwen:  energie-efficiënte installaties zoals zonnepanelen en warmtekrachtkoppelingen; nieuwe ramen; vervanging van isolatie; en nieuwe ventilatiesystemen die de luchtcirculatie verbeteren.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten