Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Afbraak toren waterpretpark Océade is bezig

De firma BSV nv uit Harelbeke is deze week op de Brusselse Heizel begonnen met de afbraakwerken van de 22 m hoge glijbaantoren van het waterpretpark Océade. Daarmee gaat de laatste rechtstaande constructie tegen de vlakte. Daarna moeten enkel nog de funderingen worden afgebroken en moet het puin worden opgeruimd. De werkzaamheden worden in principe eind januari afgerond. Océade sloot op 1 oktober vorig jaar de deuren en maakt plaats voor het Neoproject.

Afbraak toren waterpretpark Océade bezig (1)

“Voor de afbraak van de toren wordt een nieuwe sloopmachine in gebruik genomen, de “high reach’ van het merk Kobelco type SK 550 DLC-10 met een gewicht van 67 ton en met een hoogtebereik van 30,2 m.   Deze Kobelco Demolition is de meest ecologische en duurzame machine op de markt en wordt in België verdeeld door de firma De Bruycker - Kemp. Het is de eerst verkochte graafmachine van dit type die in gebruik genomen wordt. De graafmachine is eigendom van onze zusteronderneming Devagro nv, die de werken in onderaanneming uitvoert”, verklaren bestuurder Glenn Heernaert en projectleider Wouter Moors van hoofdaannemer BSV.

 BSV nv werd opgericht in 2000 op de terreinen langs het kanaal Kortrijk-Bossuit ter hoogte van de Beneluxlaan in Stasegem (Harelbeke). Op dat moment was BSV het eerste vergunde centrum voor grondreiniging in West-Vlaanderen en vervulde het aldus een pioniersrol. In 2004 werden dit centrum en de tussentijdse opslagplaats van BSV erkend door de Vlaamse overheid en gecertificeerd door de vzw Grondbank.

Door de toepassing van een vernieuwde milieuwetgeving kenden de bedrijven een sterke groei en kon voort geïnvesteerd worden in technologie, mensen en kwaliteit. Voorbeelden zijn de bouw van nieuwe loodsen voor de grondreiniging, de uitbreiding van de tussentijdse opslagplaats en de aanleg van een volledig nieuw slibrecyclagecentrum in 2004-2005, de bouw van een automatische zandlosinstallatie in 2007 en de uitbreiding van de betoncentrale in 2009. Tevens werd de stap gezet naar de uitvoering in eigen beheer van grondwater- en bodemsaneringswerken, grondwerken en afbraakwerken zowel in de private als publieke sector.



In 2011 werd OB&D (Ontginning, Berging en Deponie) opgericht vanuit het aandeelhouderschap Devamix en BSV die in Stasegem respectievelijk een betoncentrale en een grondrecyclagecentrum, een tussentijdse opslagplaats en een slibverwerkingscentrum exploiteren. De hoofdactiviteit is de exploitatie van twee definitieve opslagplaatsen (dop) in Meulebeke en Ronse. Dit betekende een nieuwe strategische stap in de groei van de bedrijvengroep en een verdere verticale integratie in de sector van het grondverzet, wegen- en infrastructuurwerken, bodemsanering en de verwerking van diverse afvalstromen.

De groep van bedrijven BSV, Devagro en OB&D is vandaag uitgegroeid tot een volwaardige speler op de heel diverse markt van grondreiniging, bodem- en grondwatersaneringen, slibrecyclage, aannemingswerken, betoncentrale, breekwerf en tussentijdse en definitieve opslag. Dankzij een dynamisch team medewerkers wil de groep een betrouwbare partner zijn die de kwaliteit van zijn producten en diensten en de zorg voor de klant hoog in het vaandel draagt, zonder hierbij prioriteiten zoals veiligheid, milieu en de omgeving uit het oog te verliezen.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten