Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Al 21 kopers voor de nieuwe woonbuurt Eilandpark

Op de site van Eilandpark in Sint-Lievens-Houtem zijn de werken gestart voor de nieuwe woonbuurt met 26 appartementen, 11 woningen en een commerciële ruimte. Als alles volgens plan verloopt, nemen de eerste bewoners er hun intrek in het najaar van 2025.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-03T121826.692
SOLVA

Eilandpark komt op de terreinen van de voormalige site van weverij Établissements Saey. De fabrieksgebouwen werden afgebroken en er kwam een nieuw cultuur- en sportcentrum. De gemeente en het intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA vonden met projectontwikkelaars Alheembouw-Steenoven uit Roeselare een private partner om een residentieel gedeelte toe te voegen. 

Er worden twee woonvelden gebouwd, die toepasselijk Hout en Heem heten. De moderne appartementen en woningen zullen verwarmd worden met hernieuwbare energie. Dankzij efficiënte isolatie, kwalitatieve materialen en enkele slimme keuzes van architect B2Ai zullen ze uiterst energiezuinig zijn.   

Hoewel het uitzicht van ‘Eilandpark’ modern zal aanvoelen, blijft er toch een duidelijke knipoog naar het verleden. De architect koos voor een bouwstijl die herinnert aan het textielverleden, met rode gevelstenen en stalen elementen. De tuinmuur, die de woonvelden met elkaar verbindt, refereert aan de fabrieksmuur van weleer. 

Nog voor de eerste steen is gelegd, zijn al 21 woningen verkocht.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten