Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Antwerpen bouwt jeugdcentrum in Park Groot Schijn

Stad Antwerpen wil het voormalige clubhuis van de duikclub in Park Groot Schijn in Deurne omvormen tot een jeugdcentrum. Het schepencollege keurde zopas de omgevingsvergunning daarvoor goed. Tegen de zomer van 2022 moeten de nieuwe gebouwen klaar zijn, waarna de verbouwingen aan het bestaande pand starten. Deze werken moeten dan tegen de zomer van 2023 afgerond zijn.  

Antwerpen, bouwt
De stad wil het bestaande gebouw behouden, maar wel gedeeltelijk verbouwen om te voldoen aan de eisen van een modern jeugdcentrum. Daarnaast wil het bestuur drie nieuwe gebouwen toevoegen aan de site. Daarvan zullen er twee dienst doen als jeugdlokalen en het derde als berging. Het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ) zal één van de lokalen gebruiken, de scouts van FOS Eenheid Prins Albert het andere. De berging wordt gedeeld. Tussen het huidige clubhuis en de nieuwe gebouwen wordt een binnenplein aangelegd.
 
“De bouw van deze jeugdlokalen past in het masterplan Park Groot Schijn. In dit park, dat al enkele seizoenen heeft kunnen groeien en vergroenen, voorzien we verschillende kamers zoals de jeugdkamer, de sportkamer, enz. Met het goedkeuren van de omgevingsvergunning kunnen we nu starten met de uitvoering van de jeugdkamer die is gepland in de tweede helft van 2021”, duidt schepen voor ruimtelijke ordening Annick De Ridder.
 
“De werken volgen elkaar op zodat de verenigingen te allen tijden een locatie hebben. Tijdens de bouwwerken aan de nieuwe gebouwen, kunnen de verenigingen het bestaande gebouw blijven gebruiken als tijdelijke locatie”, meldt dstrictsburgemeester van Deurne Tjerk Sekeris.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten