Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Antwerpen stelt nieuwe pool samen voor kleine architectuuropdrachten

De stad Antwerpen lanceert een oproep aan architecten om deel te nemen aan een nieuwe pool voor kleine architectuuropdrachten. Kandidaturen voor deze pool kleine architectuuropdrachten kunnen worden ingezonden tot 9 maart.

Antwerpen stelt nieuwe pool samen voor kleine architectuuropdrachten
Sinds enkele jaren beschikt de stad Antwerpen over eigen procedures voor het aanstellen van ontwerpers, waarbij het streven naar ruimtelijke kwaliteit gecombineerd wordt met snel en vlot aanbesteden. Beter gekend als de ‘pools’ van ontwerpers, worden deze procedures inmiddels toegepast voor uiteenlopende opdrachten.
 
De huidige pool voor kleine architectuuropdrachten loopt binnenkort af en zal vervangen worden door een nieuwe ‘kleine pool 2021’. De opdrachten zijn technische en/of bouwkundige renovatieopdrachten, inrichtingsopdrachten of kleinere architectuuropdrachten.
Mogelijke projecten zijn: de heraanleg van een speelplaats, aanpassingswerken aan klaslokalen, het vernieuwen van het buitenschrijnwerk van een cultureel centrum, de renovatie van het sanitair van een sporthal of school, enz.
 
De stad Antwerpen wil een pool van tien architecten samenstellen waarmee een raamovereenkomst wordt afgesloten voor 3,5 jaar. Als zich een opdracht aandient voor deze pool, wordt deze rechtstreeks aan één architect uit deze pool gegund waarbij gestreefd wordt naar een evenredige verdeling onder de ontwerpers.
 
Kandidaturen voor deze pool kleine architectuuropdrachten kunnen worden ingezonden tot 9 maart. Voor vragen kan je terecht bij: gac.diensten@antwerpen.be.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten