Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Antwerpen zoekt ontwerpteam voor projectgebied Wilgenstraat

Woonhaven Antwerpen en AG VESPA gaan op zoek naar een ontwerpteam voor de opmaak van een inrichtingsplan, een verkavelingsaanvraag en een richtlijnennota beeldkwaliteit voor het projectgebied Wilgenstraat in Antwerpen Noord.  De procedure tot aanstelling verloopt in twee fasen. Kandidaturen voor de opdracht kunnen worden ingediend tot 1 februari 2021 om 12 uur.

IN MAPJES - Antwerpen zoekt ontwerpteam voor projectgebied Wilgenstraat
Het projectgebied omvat de bouwblokken omgeven door de Kerckhovenstraat, de Nijverheidstraat, de Korte Scholiersstraat, de Lange Scholiersstraat, de Sentensteeg, de Pionierstraat en de Gasstraat. De Wilgenstraat bevindt zich in het midden van de twee bouwblokken met elk een eigen karakter.
 
Het beoogde eindbeeld is een strategisch en duurzaam stadsvernieuwingsproject dat ingezet wordt als hefboom voor het verbeteren van de woon-, leer- zorg- en welzijnskwaliteit van het stadsdeel Antwerpen Noord.
 
Het inrichtingsplan moet een nieuwe stedenbouwkundige context te creëren waarin de verschillende programma’s op een kwalitatieve manier ruimte krijgen. Het dient de bestaande kwaliteiten van de plek te bevestigen, maar sluit beter aan bij de bouwblokkenstructuur van de negentiende-eeuwse gordel.
Het inrichtingsplan zal de nieuwe context vormen voor een programma van onder andere sociale woningen, een basisschool, een kinderdagverblijf en kwalitatieve publieke ruimte.
 
Voor deze opdracht wordt een getalenteerd multidisciplinair ontwerpteam gezocht dat minimaal moet beschikken over de volgende expertises: stedenbouwkundig ontwerper, architect, landschapsarchitect en mobiliteitsexpert.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten