Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Antwerpse Bouwwerken start werken La Rive

Antwerpse Bouwwerken is zopas in opdracht van ontwikkelaar Compagnie Het Zoute gestart met de werkzaamheden voor La Rive aan het Zegemeer in Knokke, de laatste fase van het bekende en prestigieuze project La Réserve.

antwerpse bouwwerken

Nog vóór de eerste steen gelegd was, was al bijna één derde van de appartementen verkocht. Opmerkelijk, want het gaat om appartementen in het hoogste prijssegment van Knokke. De prijzen starten bij 690.000 € en lopen op tot 2,5 miljoen €. In het voorjaar van 2020, binnen iets meer dan twee jaar al, moet de site afgewerkt zijn.

De bouw die zopas gestart is, is de tweede fase van La Réserve - The Residence, het luxueuze appartementencomplex dat in 2011 de deuren opende op de historische site van Hotel La Réserve. Niet zo heel lang geleden startte ook de verkoop, en die loopt als een trein. Eén derde van de 88 luxeappartementen zijn reeds verkocht. De ‘kleinste’ appartementen zijn 121 m2 groot, incluis één slaapkamer. De grootste appartementen tellen vijf slaapkamers en zijn liefst 265 m2 groot. De plannen werden getekend door EL Architects uit Kortrijk.

“De snelle verkoop is een bevestiging van een trend die we al langer opmerken: het luxesegment is er terug volledig bovenop. Waar je een vijftal jaar geleden als verkoper soms tot drie jaar moest wachten om een geschikte koper te vinden, zien we nu dat een paar maanden soms volstaan. De reden daarvoor moet gezocht worden bij een correcte prijszetting. De verhouding prijs/kwaliteit moet juist zitten”, zegt Joris Vrielynck, directeur Projectontwikkeling bij Compagnie Het Zoute.

Hoewel Knokke op interesse vanuit heel Vlaanderen kan rekenen, worden de appartementen uit het duurdere segment (duurder dan 1 miljoen €) vooral verkocht aan Oost- en West-Vlamingen. Buitenlanders die in Knokke dit soort luxevastgoed zoeken, komen vooral uit Luxemburg, Zwitserland en Nederland. Het gros van de kopers zijn trouwens 50-plusser en zelfstandige.

 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten