Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Architect Erik Wieërs is de nieuwe Vlaamse Bouwmeester

De Vlaamse regering heeft een nieuwe Bouwmeester aangesteld voor de volgende vijf jaar. Op 17 augustus neemt Erik Wieërs de functie op. Wieërs is architect en medeoprichter van het Antwerpse bureau Collectief Noord architecten. Erik Wieërs volgt Leo Van Broeck op, die op 30 juni zijn mandaat beëindigt.

Vlaamse Bouwmeester

Erik Wieërs studeerde in 1987 af als architect aan de Universiteit Antwerpen (UA) en in 1991 als licentiaat wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is als hoofddocent architectonisch ontwerpen verbonden aan de faculteit Ontwerpwetenschappen van de UA. Van 2004 tot 2006 werkte hij ook als gastdocent aan de TUDelft.

Hij was stichtend vennoot van Huiswerk architecten. In 2011 was hij de medeoprichter van Collectief Noord architecten, dat gevestigd is in de Antwerpse Seefhoek. Wieërs is geïnteresseerd in de maatschappelijke dimensie van architectuur. Hij bouwde tijdens zijn loopbaan onder meer expertise op over collectief wonen.

De centrale missie van het bouwmeesterschap is het bevorderen van de architectuurkwaliteit van de gebouwde omgeving. De Vlaamse Bouwmeester en zijn team begeleiden publieke opdrachtgevers bij het ontwerpen en realiseren van gebouwen, publieke ruimte, landschap en infrastructuur.

Daarnaast draagt de Vlaamse Bouwmeester bij tot visievorming en reflectie inzake architectuurkwaliteit, kwaliteitsvol ontwerpen en bouwen in de hedendaagse samenleving. De Bouwmeester treedt op als adviseur van de gehele Vlaamse regering.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten