Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Architecten vinden schat aan informatie op online platform

Architecten hebben een drukke agenda en verwachten alle essentiële informatie op één plaats. Om hen tegemoet te komen investeerde Schüco in het online platvorm Mijn Werkplek. Uniek aan dit platform is dat men er alle info vindt die niet op de gewone website staat, maar wel een absolute meerwaarde biedt. Denk bijvoorbeeld aan gedetailleerde technische info, bestekteksten, BIM-objecten en CAD-gegevens.      

Architecten vinden schat aan informatie op online platform
Wie zich registreert op het platform krijgt meteen toegang tot deze nuttige documenten, die gelinkt worden naar het Schüco DocuCenter. De informatie is logisch opgedeeld volgens de vier fases van een project: design, ontwerp, aanbesteding en project management.
Opvallende elementen zijn de BIM-objecten en de uitgebreide CAD-bibliotheek, waar men de mogelijkheid heeft om AutoCAD tekeningen te downloaden.
 
Wie op zoek is naar productinfo kan eenvoudig verschillende producten als favoriet opslaan, of met één klik meer details over bepaalde systeemreeksen opzoeken. Via de Schüco Partner Tool kunnen gebruikers zelfs simulaties maken voor zonwering, akoestische meting, statische voorcalculatie of de berekening van U-waardes.
 
De grootste innovaties
 
Ook wie op zoek is naar de grootste technische innovaties kan sinds kort op Mijn Werkplek terecht. De annulatie van enkele grotere beurzen – waaronder BAU München, traditioneel het forum voor grote aankondigingen – bracht een en ander in een stroomversnelling. 
 
Schüco lanceerde daarom de online Innovation Now campagne, die als een digitale vervanging voor een grote beurs als BAU kan worden gezien. Alle digitale nieuwigheden zijn er te ontdekken, maar ook de ‘product highlights’, voorgesteld via een indrukwekkende virtuele rondleiding.
 
Innovation Now focust op drie onderwerpen die de bouw in de komende jaren zullen bepalen: gezond bouwen, slim bouwen en veilig bouwen. Intussen kwam ook het thema Smart Building online.
 
De Schüco ramen, deuren en vliesgevels worden wereldwijd toegepast in particuliere woningen, appartementen, kantoren en openbare gebouwen. Tevens biedt de onderneming advies en digitale ondersteuning bij alle fases van het bouwproces, van initieel concept tot plaatsing en oplevering. Ruim 12.000 gevelfabrikanten, architecten, aannemers en investeerders werken samen met Schüco. Het bedrijf is actief in meer dan 80 landen.
 
http://www.schueco.be/welkom-bij-mijn-werkplek
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten