Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Architectuurkabinet start met Microkosmos

Dit voorjaar lanceren het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en deSingel een nieuwe tentoonstellingenreeks: het Architectuurkabinet wordt een wonderkamer van de architectuur met schatten uit architectuurarchieven en (privé)verzamelingen. De tentoonstelling Microkosmos bijt vanaf 10 februari de spits af en is te zien tot 11 juni. De curator is Christoph Grafe.

Mictocosmos
Rudolph Ackermann

Microkosmos toont historische en eigentijdse voorbeelden van prachtige illustraties waarin de rijkdom aan ruimtelijke ervaringen in de stad tot uiting komt. Er wordt dieper ingegaan op het alledaagse dat zich in deze gebouwen afspeelt: van Rudolph Ackermanns Microcosm of London, met beelden van de pracht én de miserie in de Engelse metropool, tot Candida Höfers verstilde foto’s van musea, bibliotheken en andere prominente gebouwen in de moderne stad.

De moderne grootstad kent veel gebouwen waarin het openbare leven zich in al zijn facetten manifesteert: theaters, kerken en auditoria, maar ook ziekenhuizen, banken of scholen. Deze openbare interieurs vormen een stad in de stad, een eigen binnenwereld. De meeste van deze gebouwen kennen hun oorsprong in de onstuimige ontwikkeling van nieuwe stedelijke en commerciële instellingen, die het aanzien van steden in de achttiende en negentiende eeuw fundamenteel veranderden. Sindsdien wordt de stad vaak afgebeeld als een verzameling publieke interieurs, waarvan elk een wereld op zichzelf is, een microkosmos.

De tentoonstelling vindt plaats in -deSingel Internationale Kunstcampus aan de Jan Van Rijswijcklaan en is te bezoeken van woensdag tot zondag van 14 tot 18 uur en bij avondvoorstellingen. Ze is gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen.

De toegangsprijs bedraagt 5 € (tickets zijn te koop aan de ingang).

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten