Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Architectuurwedstrijd voor 35 sociale woningen in Berchem

De sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen lanceert een architectuurwedstrijd voor de bouw van nieuwe sociale woningen in Berchem. Het betreft een vervangbouw van een 35-tal wooneenheden en een kinderdagverblijf aan de Grotesteenweg. Kandidaat-ontwerpers kunnen zich melden vóór 18 februari.

Architectuurwedstrijd voor bouw 35 sociale woningen in Berchem
© Rido

Het projectgebied is gesitueerd ten zuiden van de Antwerpse binnenstad in het district Berchem. De site is gelegen aan het kruispunt van de Grotesteenweg met de Ringlaan/Fruithoflaan en omvat een appartementencomplex met achterliggend binnengebied.


Woonhaven wil de bestaande gebouwen vervangen door ongeveer 35 sociale wooneenheden en een kinderdagverblijf met een ondergrondse parkeergarage. Ruimte voor groen in het binnengebied en meerdere doorgangen doorheen de site moeten zorgen voor meer leefkwaliteit in de buurt.  


Woonhaven gaat op zoek naar een enthousiast ontwerpteam dat de uitdaging wil aangaan om een rationeel en economisch verantwoord project te ontwerpen, dat tegelijk een meerwaarde vormt voor de wijk en de toekomstige bewoners.


Het team moet in staat zijn om de hoge technische en kwalitatieve verwachtingen van een hedendaagse sociale woning en zijn omgeving te verzoenen met een betaalbaar en niet-stigmatiserend architectuurconcept, dat de tand des tijds moeiteloos kan doorstaan.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten