Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Architectuurwedstrijd voor nieuwbouw kinderopvang Nazareth

De gemeente Nazareth werkt samen met vzw Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen aan de bouw van verschillende voorzieningen voor kinderopvang op de site Kinderkasteeltje, aan de Drapstraat in Nazareth. Voor het bestaande kinderkasteeltje wordt een derde partner gezocht. Voor het ontwerp van de nieuwbouw is een architectuurwedstrijd gelanceerd.

Architectuurwedstrijd voor nieuwbouw
De site van het Kinderkasteeltje wordt gebruikt door Jeugdhulp Don Bosco voor de inrichting van hun kinderdagverblijf en Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG). Een deel van het gebouw wordt door Kind en Gezin gebruikt als consultatieruimte. De grond achter dit domein is sinds 2021 in handen van het gemeentebestuur.
 
De nieuwbouw die er moet komen, zal ruimte bieden aan het kinderdagverblijf, het CKG en de consultatieruimte, alsook aan de buitenschoolse kinderopvang (bko) van het lokale bestuur.
 
In de eerste fase van de architectuurwedstrijd worden enkele architecten geselecteerd. De geselecteerde architecten dienen hun voorstellen in tegen 22 april. Na de selectie van het winnende ontwerp wordt dit verfijnd tegen eind dit jaar. In de loop van 2023 volgen de omgevingsvergunning en de aanbesteding van de werken. De uitvoering start in deze planning vanaf 2024.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten