Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Bedrijfspark Molino biedt extra ruimte aan zeven kmo’s

In Beersel start deze maand de bouw van het kmo-park Molino. Projectontwikkelaar Global Estate Group geeft de site van ca. 8.000 m² een stevige make-over. De bestaande gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor zeven kmo-units en een bedrijfsgebouw op maat van doodskistenfabrikant Funico.

Ontwerp zonder titel (9)

De projectontwikkelaar bouwt voor de doodskistenfabrikant een gloednieuw bedrijfsgebouw op de site waar het bedrijf eerder al gevestigd was. Daarnaast komener op het terrein ook zeven nieuwe kmo-units. Die staan vanaf nu te koop voor lokale ondernemers die op zoek zijn naar een nieuw magazijn, atelier of loods. 

De kmo-units hebben oppervlaktes die variëren tussen de 137 en 290 m². Zowel in als rond de bedrijfsgebouwen gaat er veel aandacht naar duurzaamheid. 

Het kmo-park is een mooi voorbeeld van circulair bouwen: het beton en steenpuin van de sloop worden hergebruikt. De bestaande groenbuffering en het infiltratiebekken worden gevoelig uitgebreid om een optimale waterinfiltratie en biodiversiteit te stimuleren. De daken worden perfect uitgerust om in de toekomst zonnepanelen te plaatsen. De projectontwikkelaar kiest er bewust voor om geen gasaansluiting aan te leggen.

De panden worden casco opgeleverd, zodat de nieuwe eigenaars ze volledig kunnen inrichten naar eigen behoefte.  De werken worden afgerond tegen de zomer van 2024.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten