Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Belgen bouwen grootste West- Europese internetapotheek

De Belgische beursgenoteerde vastgoedgroep Montea bouwt in het Nederlandse Heerlen een complex van 35.000 m² dat plaats zal bieden aan de grootste internetapotheek van West-Europa.

Belgen bouwen grootste West-Europese internetapotheek

Het gaat om een uitbreiding van de huidige site van online apotheek DocMorris, waardoor een enorme schaalvergroting mogelijk wordt. Het nieuwe distributiecentrum zal tot 80.000 medicijnen per dag kunnen versturen, drie keer meer dan momenteel het geval is. Volgens Montea zijn online apotheken een groeiende business in Europa en een trend die ook naar België komt.

“Het is niet de eerste keer dat we door een Nederlands bedrijf worden ingeschakeld. Ze weten dat we in België veel expertise hebben in de ontwikkeling van logistiek vastgoed. Zo bouwden we vorig jaar ook de grootste bakkerij van Europa. De trend waarbij grote internationale logistieke spelers zich liever in Nederland vestigen, blijft echter aanhouden. De arbeidsvoorwaarden zijn er nu eenmaal interessanter en het nachtwerk is er flexibeler”, verklaart Jo De Wolf, ceo van Montea.

De financiële middelen voor de uitbreiding van DocMorris komen eveneens van Montea. De vastgoedgroep blijft eigenaar van de site en verhuurt het complex voor 15 jaar aan de online verdeler van geneesmiddelen. Voor het Nederlands-Duitse bedrijf DocMorris, intussen één van de grootste internetapotheken van Europa, was de uitbreiding nodig. De apotheker boekte tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een omzet van 291 miljoen €, ruim 80 miljoen € meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

DocMorris richt zich grotendeels op de Duitse markt, waar online apotheken razend populair zijn. Volgens Montea zal het echter niet lang meer duren vooraleer de trend van de internetapotheken ook naar ons land oververwaait.

“Voor medische zaken geeft de Belg vandaag nog de voorkeur aan de expertise en vertrouwelijkheid van zijn apotheker. Maar daar komt stilaan verandering in. Zo bestellen steeds meer chronische patiënten, die altijd dezelfde medicatie nodig hebben, vandaag reeds hun producten online. Ook andere patiënten bestellen  steeds vaker hun geneesmiddelen online. We verwachten dat de grote massa deze trend op termijn zal volgen”, besluit Jo De Wolf.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten