Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Belgische startup renoveert schooldaken in recordtempo

BuildUp realiseerde in twee maanden tijd de energetische renovatie van een aantal schoolgebouwen in het Noord-Franse Rijsel. Een zomervakantie was voldoende om de gebouwen een klimaatjas aan te meten.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-23T083611.603
BuildUp

In totaal zal de Belgische startup 9.000m2 aan gevels en daken van twee Franse scholengroepen renoveren. Tijdens de zomer van 2023 werd een eerste deel van de gebouwen onder handen genomen. Het was één van de eerste scholenprojecten in Frankrijk waarbij, op basis van de principes van het Europese Energiesprong, via offsiteconstructie scholen isolerende daken en muren krijgen. Alle gebruikte materialen zijn biobased en circulair. Tijdens de 22 jaar durende exploitatie en onderhoud, waarvoor BuildUp ook garant zal staan, zullen leerlingen en leraren begeleid worden om de energieperformantie op peil te houden. 

“De stad wilde de architecturale eigenheid van de gebouwen strikt bewaren”, vertelt Hélène de Troostembergh, ceo van BuildUp. “We slaagden erin om een herinterpretatie van de gevel te maken door het gebruik van de nieuwste technieken en materialen, maar mét behoud van de originele identiteit van het gebouw. Met offsite bouwen behoud je dus absoluut de architecturale vrijheid. Bovendien boek je een tijdswinst van 40 à 50%.”  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten