Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

BESIX en Equans bouwen Tier III-datacenter

BESIX en Equans ontwerpen en bouwen een geavanceerd 40MVA datacenter in Neder-Over-Heembeek in opdracht van KEVLINX.

Ontwerp zonder titel (37)
BESIX

KEVLINX is een toonaangevende leverancier van hoog performante datacenters die moeten beantwoorden aan de hoogste normen op het vlak van redundantie, beveiliging en energie-efficiëntie. BESIX staat in voor het ontwerp en de bouw van de civiele, structurele en architecturale elementen, terwijl Equans het ontwerp en de installatie van de MEP-voorzieningen op zich neemt. 

De faciliteit moet beantwoorden aan de strenge normen van het Tier III Uptime Institute. Dit betekent een nauwgezette planning en implementatie om een hoog niveau van betrouwbaarheid en veerkracht te garanderen, zoals noodgeneratoren en meerdere distributiepaden om onderhoud mogelijk te maken zonder kritieke operaties te verstoren. “Bij dit project zijn specifieke ontwerpelementen zoals ventilatie, preventie van oververhitting, brandveiligheid, akoestiek en algemene veiligheid erg belangrijk”, zegt Tom Cnudde, businessdevelopment director bij BESIX België-Luxemburg.

De site zal een indrukwekkend totaal vermogen van 40 MVA aankunnen en wordt ontwikkeld in twee fasen. “We kunnen daarvoor rekenen op onze unieke expertise in het ontwerpen, bouwen en beveiligen van IT-ruimtes”, aldus Jeroen Derveaux, departmentmanager DBFMO bij Equans. “We hebben intussen al meer dan 30.000 m² aan datacenteroppervlakte van technieken voorzien.” 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten