Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Besix realiseert hoogste toren van Afrika

Een consortium bestaande uit Besix Group nv en hun filiaal Six Construct en TGCC (Marokko) kregen het ontwerp en de bouw toegewezen van de Bank of Africa Tower in Marokko. Met een hoogte van 250 m is het gebouw een heel stuk hoger dan de Maroc Telecom-toren in Rabat (139 m) en het Twin Center in Casablanca (115 m), maar ook hoger dan het Carlton Centre in Johannesburg (223 m), tot nog toe het hoogste gebouw in Afrika. De nieuwe banktoren neemt die titel binnenkort dus over.

Besix bouwt hoogste toren van Afrika (2)

Het concept voor het torengebouw werd ontwikkeld door O Tower, een dochterbedrijf van de FinanceCom Group. Het Chinese bedrijf CRCCI zal het nieuwe opdrachtnemende consortium begeleiden. De werken zijn zopas begonnen, de oplevering is voorzien op 30 mei 2022. De kostprijs wordt geraamd op omgerekend 367 miljoen €.

De Mohammed VI-toren wordt opgetrokken op de rechteroever van de Bouregreg-rivier in Salé. Hij is bestemd voor de BMCE Bank van de Marokkaanse miljardair Othman Benjelloun en zal 55 verdiepingen tellen. In het gebouw komen kantoren, appartementen en een hotel.

Op de bovenste verdiepingen is een panoramisch uitzicht voorzien. Het project werd reeds in 2016 aangekondigd en heeft al verschillende voorbereidende studies achter de rug. (Foto’s: Besix Group).

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten