Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Bouw van klimaatneutraal logistiek centrum in Hooglede gaat van start

Logistiek bedrijf EUTRACO en VULSTEKE BEDRIJFSGEBOUWEN bouwen in Hooglede een modern en klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². Naast EUTRACO zelf zal ook PostNL zich hier vestigen.

BKBC - 2024-09-24T143720.978
EUTRACO

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee units van elk 15.000 m² groot. De ene helft zal EUTRACO in eigen uitbating gebruiken voor de logistiek en distributie in opdracht van voedinggerelateerde klanten. De andere helft van het gebouw wordt verhuurd aan PostNL.

Om het gebouw klimaatneutraal te maken, wordt er geen gasaansluiting gelegd maar in plaats daarvan verwarmd met industriële warmtepompen. Daarnaast voorziet EUTRACO bijna 4MW aan zonnepanelen en zal EUTRACO Eagle Power, de nieuwe energiedivisie van het bedrijf, een batterijsysteem (ESS of Energy Storage System) van ca. 2MW installeren. Op deze manier verzekert het bedrijf zich ervan dat er evenveel energie opgewekt wordt, als de site zelf verbruikt. Tevens komt er een laadplein voor e-trucks met een vermogen van om en bij de 2 MW. Daarmee kunnen een tiental elektrische vrachtwagens structureel opgeladen worden, en dit in de eerste plaats met de eigen stroom.

De site in Hooglede heeft een interessante strategische ligging vlakbij de E403 en niet ver van de Franse grens. Dankzij de verschillende bedrijfsactiviteiten op de site zullen er gemakkelijk 30 tot 50 nieuwe jobs gecreëerd worden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten