Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Bouw van nieuw politiekantoor in Zonhoven gestart

Het nieuwe politiekantoor van Zonhoven krijgt weldra vorm. Projectontwikkelaars Kolmont en Vanhout Projects brengen alles in gereedheid om met de tweede fase van de bouwwerken van start te gaan. Naast het politiekantoor verrijzen er ook nog 28 appartementen en drie handelspanden.

BKBC - 2024-05-06T111145.202
Kolmont en Vanhout Projects

Het centrum van Zonhoven ondergaat momenteel een heuse make-over. De volledige dorpskern wordt opnieuw aangelegd. Het sluitstuk van dit hele project De Kwint start binnenkort met de bouw van het politiecommissariaat, gloednieuwe appartementen en enkele handelspanden. Tegen het najaar van 2026 kan het korps uit de politiezone Limburg Regio Hoofdstad zijn intrede doen in de nieuwe gebouwen. 

Er komt ook een ondergrondse parking met plaats voor 78 auto’s en voldoende fietsstallingen voor zo’n 225 fietsen, een bushalte en een parking voor deelwagens. Dankzij een autoluwe doorsteek tussen de Heuvenstraat en de Grote Eggenstraat zijn bewoners te voet of met de fiets op een-twee-drie op het plein. Tenslotte liggen alle faciliteiten zoals winkels en horeca op wandelafstand. 

Als alles volgens plan verloopt, kunnen in het najaar van 2026 de eerste bewoners hun intrek nemen, net als de politie in hun nieuwe kantoor.   

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten