Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Bouwteam voor nieuwe Bouwcampus gezocht

POM Limburg wil op Limburg DC een Bouwcampus 2.0 ontwikkelen. Deze moet uitgroeien tot de spil van innovatie in de bouw en zelf een typevoorbeeld van duurzaamheid en flexibiliteit worden. Het gebouw dient met een minmale voetafdruk worden opgetrokken, volgens de hedendaagse principes van circulair en modulair bouwen. Intussen is de zoektocht naar een architect en aannemer gestart.

Bouwcampus
POM Limburg

Op Bouwcampus 2.0 zal alles draaien rond innovatieve experimenten. Verschillende spelers uit de bouwsector zullen er elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. Om de voetafdruk van de campus te verkleinen, is het basisbouwprincipe ‘meer doen met minder ruimte’. Dat betekent onder meer dat er wordt zoveel mogelijk in de hoogte wordt gebouwd, boven op de bestaande verhardingen. Het gebouw wordt ook modulair: met zo weinig mogelijk technische ingrepen moet het snel aanpasbaar zijn naar een andere vorm of functionaliteit. Verder is duurzame energie een belangrijk focuspunt. Circulaire bouwprincipes worden zoveel als mogelijk geïntegreerd. 

De aanbestedingsprocedure voor de samenstelling van het multidisciplinair team (met onder meer een aannemer en architect) is opgestart. In dat kader organiseert POM Limburg een infomoment voor mogelijke kandidaten op maandag 27 maart. Wie zich kandidaat wil stellen, moet verplicht op dit moment aanwezig zijn. Tijdens de sessie worden immers de ambities, verwachtingen en de verdere procedure toegelicht. Inschrijven kan op  https://pomlimburg.be/aanbesteding-realisatie-bouwcampus-2-0/

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!


Bouwprojecten