Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Brownfieldconvenant Nelca goedgekeurd

De Vlaamse regering heeft het brownfieldconvenant voor de site Nelca in Lendelede goedgekeurd. Met dit convenant wil Vlaanderen de herontwikkeling van dit verlaten bedrijfsterrein stimuleren. Voor Leiedal en de gemeente biedt dit kader vooral administratieve en financiële voordelen. Het draagt bij aan een kwaliteitsvolle en snelle realisatie van deze nieuwe buurt nabij de dorpskern.

Brownfieldconvenant Nelca goedgekeurd
All rights reserved

Via de brownfieldconvenant krijgen investeerders een aantal juridisch-administratieve en financiële voordelen bij de ontwikkeling van braakliggende en onderbenutte bedrijventerreinen.
Nelca is een strategische site vanwege de schaal (10 ha) en de ligging nabij het centrum. De site wordt herontwikkeld tot een kwaliteitsvol en volwaardig deel van het dorp. Het terrein biedt plaats aan 7,1 ha kmo’s, een dertigtal woningen langs de Stationsstraat, een kwalitatief openbaar domein en een nieuwe verbindingsweg.

Sloop

De sloop is afgerond. Na de winter start Leiedal met de infrastructuurwerken. Dit houdt o.m. de aanleg van de wegen in, het waterbeheerssysteem en groen. De verkoop start tijdens deze fase om snel tegemoet te komen aan de grote vraag naar kmo-gronden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten