Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity

Twee jaar geleden kocht citydev.brussels de Delhaizesite in de Ossegemwijk in Sint-Jans-Molenbeek en doopte ze om tot LionCity. In augustus wordt de promotieopdracht van werken uitgeschrevenvoor de ontwikkeling van het eerste deel: LionCity I, goed voor 52.000 m². Dat gebeurt samen met de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) en Ahold Delhaize.

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity
citydev.brussels
Voor dat project gaat citydev.brussels op zoek naar een multidisciplinair ontwerpteam. Hiervoor wordt nu al een vooraankondiging gepubliceerd, zodat geïnteresseerde (combinaties van) promotors, aannemers en studiebureaus (architecten, landschapsarchitecten, stabiliteitsingenieurs ...) kunnen beginnen met de samenstelling van het kandidaat-team waarmee ze zich willen inschrijven voor de opdracht.
 
Het gemengde programma omvat onder meer koopwoningen, ateliers, sociale woningen, een supermarkt, winkels en horeca. Minstens 35% van het perceel is bestemd voor groene ruimte en 30% van de woningen moet energieneutraal zijn. Er komt tevens een stadsverwarmingsnet. Het parkeergebouw wordt hergebruikt, liefst komt er een mobiliteitshub in. Er wordt ook ruimte bestemd voor landschaps-, stads en recreatielandbouw.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten