Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Brussels hotel transformeert in appartementencomplex

Het oude Belmonthotel aan de Antwerpselaan in de Brusselse Alhambrawijk transformeert binnenkort tot een complex met dertien appartementen, 43 gemeubelde studio’s en een commerciële ruimte, gespreid over zes verdiepingen. 

Brussels hotel transformeert in appartementencomplex  (1)
De buurt viel de jongste jaren ten prooi aan vandalisme, krakers, straatgeweld en illegale prostitutie. De Leuvense projectontwikkelaar Dyls zet nu met het wooncomplex BLVD10 een belangrijke stap naar een grote herwaardering van de verloederde wijk. Het complex mikt vooral op studenten en starters en moet klaar zijn in 2025. De werken starten begin 2023. 
 
Het oude hotel ziet er nu wat bouwvallig uit, maar daar komt spoedig verandering in. De ontwikkelaar zet er binnenkort de sloophamer tegen en neemt het Hasseltse a2o architecten onder de arm om het gebouw van binnen en van buiten een frisse, moderne look te geven. 
 
Er wordt gekozen voor gedeelde ruimtes om op een kleine locatie toch heel wat groen en functies aan te bieden. Zo is er een gedeelde binnentuin, een fietsen- en afvalberging en een waslokaal. 
 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten