Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Buitenrenovatie voor Museum Hof van Busleyden in Mechelen

Het Museum Hof van Busleyden in Mechelen wordt volgend voorjaar in de steigers gezet. In maart begint de grondige buitenrenovatie van de buitenzijde van het zestiende-eeuwse monumentale stadspaleis. Het einde van de werken is gepland in het midden van 2023. De werkzaamheden zijn nodig om de waardevolle werken in het museum te kunnen blijven presenteren.

Buitenrenovatie voor Museum Hof van Busleyden in Mechelen
De geplande buitenrenovatie van het dak, de ramen en de buitenmuren van Museum Hof van Busleyden brengt stof, trillingen, veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur mee. Daardoor zullen de waardevolle kunstwerken in de museale ruimtes, waaronder veertien Vlaamse topstukken, tijdelijk verhuizen naar een deel van het museum waar geen werken plaatsvinden.
 
“De vaste opstelling in het museum zal daardoor een tijdlang niet toegankelijk zijn. Het museum blijft echter open voor bezoekers. Tijdens de werken blijven ook de ruimte voor actuele kunst, De Garage en de museumshop, gewoon open.
 
“In de ondergrondse exporuimte presenteren we twee toptentoonstellingen, waaronder Gap in the Clouds van de Belgisch-Cubaanse kunstenaar Ricardo Brey in de zomer van 2022. In het najaar tonen we de verborgen parels en veelzijdigheid van onze eigen Mechelse collectie”, legt Kristl Strubbe, directeur van Museum Hof van Busleyden uit.
 
"De buitenrenovatie van het museum was al langer gepland, maar kan vroeger dan verwacht van start gaan. Zowel de stad als Vlaanderen dragen financieel bij. Dat is goed nieuws, want de buitenrenovatie aan dit prachtige stadpaleis was nodig”, aldus schepen van Cultuur Björn Siffer.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten