Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Centrale hal wordt blikvanger van Gare Maritime

Het studiebureau Omgeving uit Berchem werkt samen met Neutelings Riedijk Architecten aan het ontwerp van een ‘overdekte stad’ in de hallen van de Gare Maritime op de site van Thurn & Taxis in Brussel. Dit voormalige goederenstation wordt door Extensa herontwikkeld tot een bruisend nieuw stadsdeel.

centrale hal hoofdfoto

Omgeving staat mee in voor het ontwerp van de overdekte publieke ruimte waarin zich verschillende stedelijke activiteiten zullen ontplooien. De blikvanger van de Gare Maritime wordt de indrukwekkende centrale hal die volledig open blijft en ruimte zal bieden aan een versmarkt, een foodhal en diverse activiteiten.



De centrale hal wordt geflankeerd door twee langgerekte binnentuinen waar ook stedelijke voedselproductie (‘urban farming’) een plek zal krijgen. De renovatiewerken van de schil werden gestart in 2016, de nieuwbouwwerken worden gepland in 2018. (Foto’s:  Neutelings Riedijk Architecten)

 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten