Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Colonnade van Triënnale blijft in Brugge

De monumentale installatie Colonnade van het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh blijft in het Baron Ruzettepark staan. Dat heeft het Brugse schepencollege zopas beslist.  

Gijs Van Vaerenbergh - Colonnade, Triënnale Brugge 2021 © Stad Brugge - Matthias Desmet
© Stad Brugge

Colonnade is één van de dertien kunst- en architectuurinstallaties van de derde editie van Triënnale Brugge 2021: TraumA. Het paviljoen houdt het midden tussen een woud met ondoordringbare bomen en een Romeinse zuilengalerij en nodigt uit om de ruimte te betreden en te verdwalen tussen honderd schuin lopende kolommen.
 
Gijs Van Vaerenbergh is de kunst- en architectuurpraktijk van Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenberg. Hun werk is meestal conceptueel en tegelijk slagen ze erin om een tijdloze esthetische ervaring te creëren voor het publiek. De installaties van het duo bevatten vaak strakke lijnen en worden respectvol geïntegreerd in hun landschappelijke of architecturale context. De kwaliteit van hun werk krijgt dan ook veel lof.
 
“Colonnade werd speciaal ontworpen voor de groene omgeving van het Baron Ruzettepark voor de Triënnale. Het is een mysterieuze installatie die inspeelt op het thema TraumA: het labyrintische werk balanceert tussen het aanwezige en het verborgene”, zegt de Brugse burgemeester Dirk De fauw.
 
“De installatie Colonnade voelt aan als een labyrint waarin je al bukkend een weg vindt en misschien geconfronteerd wordt met een zekere vorm van desoriëntatie. Daardoor maakt de bezoeker een beleving mee die contrasteert met de ervaring van een uitgestippeld, klassiek toeristisch bezoek. Ik ben tevreden dat we de Bruggelingen en bezoekers, zowel binnenlands als buitenlands, deze ervaring kunnen blijven aanbieden”, besluit de Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock.
 
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten