Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Consortium Besix, MBL en Boskalis aan de slag in Neom-haven

In de noordwestelijke regio van Saudi-Arabië wordt de haven van van Neom binnenkort omgebouwd tot de technologisch meest geavanceerde, efficiënte en duurzame haven ter wereld. De eerste fase, die uit de bagger- en kademuurwerken bestaat, zal worden uitgevoerd door Besix, weliswaar via haar lokale dochteronderneming Six Construct Besix en in samenwerking met Modern Building Leaders (MBL) en Boskalis.

1

De haven ligt aan de Rode Zee, vlakbij het Suezkanaal, en vormt de belangrijkste maritieme toegang tot Neom. Besix en Boskalis zijn de eerste Europese aannemers aan wie Neom een ‘lump sum’-contract voor design & build heeft toegewezen. De joint venture Besix-MBL zal verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de bouw van meer dan drie kilometer aan kademuren van verschillende types. De totale contractwaarde benadert de SAR 3 miljard, waarbij de joint venture Besix-MBL verantwoordelijk wordt voor circa 50% van de totale omvang.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten