Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Daktuin op gloednieuw Hasselts stadhuis

De Hasseltse stads- en OCMW-diensten zijn verhuisd naar een nieuw gemeenschappelijk stadhuis. Het nieuwe gebouw omhelst een combinatie van erfgoed - de oude kazerne - en moderne architectuur - een nieuwbouw met opmerkelijke spiegel en schitterende daktuin.

Hasselt

Het Consortium Hassalink voerde het hele project uit. Hierin zaten onder andere de ontwerpers Jaspers-Eyers Architects, SAQ Architects, Mass Architects, Michel Janssen en bouwers Kumpen en Democo. Het nieuwe stadhuis biedt onderdak aan diverse gemeentelijke diensten, die eerst op zes verschillende locaties in Hasselt waren gevestigd.

Renovatie en nieuwbouw

Het historische kazernegebouw heeft een grondige renovatie ondergaan, waarin ruimte is gekomen voor commerciële (verhuurbare) ruimten, vergaderruimten voor Hasseltse verenigingen en de raad- en collegezaal. De nieuwbouw die achter de kazerne is verrezen, vult het monumentale pand aan. De publieksruimtes met de baliediensten komen onderin het gebouw; op de bovenverdieping komen de kantoren. Een transparante tussenverdieping met aansluiting op een daktuin biedt plek aan het personeelsrestaurant.

© Michel Klop Fotografie

Daktuin met terrassen

Voor de terrassen in deze daktuin is gekozen voor Dreen®Ceramica van Zoontjens. Zij werkten hier met het formaat 90 x 45 in de kleur Brave Coke, volgens de wens van de architecten. Gezien de beplanting die hier omheen komt, moesten de dakterrassen behoorlijk opgehoogd worden. Hiervoor werkt Zoontjens met het DNS® systeem waarmee het terras op de juiste hoogte wordt gelegd. Het fixplate lock systeem zorgt voor een stabiel oppervlak van de keramische tegels. Vanaf de terrassen hebben de medewerkers een geweldig uitzicht over hun stad!

Voor meer informatie kan je de website bezoeken.

© Michel Klop Fotografie

© Michel Klop Fotografie
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten