Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Dbm-opdracht voor Technische Cluster Noord

De stad Antwerpen wil een nieuwe centrale werkplaats realiseren in het noorden van de stad en schrijft daarvoor een design, build en maintain-opdracht uit. Het voorwerp van deze opdracht betreft het ontwerpen, bouwen en het onderhouden van de gebouwtechnieken van het project. Het geraamde investeringsbudget voor de opdracht bedraagt 50,7 miljoen €. AG Vespa treedt op als gedelegeerd bouwheer.

Luchtfoto zone TCN
De logistieke medewerkers van de stad onderhouden parken en wegen, ondersteunen talrijke evenementen, halen huisvuil op, enz. Deze medewerkers krijgen een nieuwe uitvalsbasis in het noordelijke deel van de stad, op een deel van de Havanasite. Een aantal loodsen maken plaats voor een nieuwbouw. Er worden verschillende technische diensten ondergebracht in het nieuwe gebouw Technische Cluster Noord. Daar zullen ongeveer 600 stadsmedewerkers tewerkgesteld worden. Een aantal specifieke ruimtetypes kan men groeperen onder: magazijn (binnen- en buitenopslag), facilitaire ruimtes, werkplaats voor voertuigen, kantoorruimte en parkeerterrein.
 
Met de publicatie van de selectieleidraad wil AG Vespa de meest geschikte kandidaat vinden om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Op basis van de ingediende kandidaturen worden begin 2022 een aantal kandidaten geselecteerd die een offerte mogen indienen. Het is de bedoeling om in 2023 te gunnen en het gebouw op te leveren tegen het einde van 2026.
 
De officiële bekendmaking vind je hier

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten