Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

De Gentse Haard zoekt ontwerper voor vervangingsbouw

De sociale huisvestingsmaatschappij De Gentse Haard start een mededingingsprocedure met onderhandeling op om een ontwerpteam aan te stellen voor het vervangen van zeventien uitgeleefde sociale woningen in de tuinwijk Westveld in Sint-Amandsberg. Het betreft zowel het ontwerp als de uitvoering.

Tuinwijk Westveld in Gent zoekt ontwerper voor vervangingsbouw
De procedure verloopt in twee fases. Maximum vijf kandidaten kunnen deelnemen aan de tweede fase. De stadsbouwmeester maakt deel uit van de beoordelingscommissie voor de selectie en gunning.
 
Het ontwerpteam, onder leiding van de ontwerper-architect, moet minimaal bestaan uit een ontwerper- architect, een ingenieur technieken, een ingenieur stabiliteit, een epb-verslaggever, een ventilatie-verslaggever, een verantwoordelijke veiligheidscoördinatie ontwerp/verwezenlijking, een abest-verslaggever ontwerp en controle bij uitvoering afbraak.
 
Om geselecteerd te kunnen worden voor de eerste fase dienen kandidaat-ontwerpers één tot vijf referenties van minimaal zes opgeleverde woonentiteiten te vermelden, bij voorkeur met betrekking op sociale huisvesting, opgeleverd in de laatste vijf jaar voorafgaand aan de publicatie van deze opdracht en vergezeld van een attest. Van één tot drie referenties moet een uitgebreid dossier worden ingediend.
 
De gunningscriteria volgen in de tweede fase, maar zullen bepalingen bevatten over het ereloon en het ontwerpvoorstel. Het bedrag van de vergoeding wordt bepaald in het bestek van de tweede fase en zal worden toegekend aan elk team dat is uitgenodigd om een offerte in te dienen. De inschrijver aan wie de aanbestedende overheid uiteindelijk de opdracht zal gunnen, kan geen aanspraak maken op deze vergoeding. Kandidaat-ontwerpteams kunnen zich aanmelden vóór 7 december om 11 uur.

Foto: Stadsbouwmeester Gent / Stad Gent.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten