Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

De Groene Ark brengt innovatie in Plantentuin Meise

De Plantentuin van Meise viert de voltooiing van de Groene Ark, een architecturaal innovatief project dat zich onderscheidt door zijn bijzondere ontwerp en duurzame bouwpraktijk. Dit nieuwe paviljoen, waarbij hout een prominente rol speelt, werd gecreëerd in samenwerking met Kebony en andere vooraanstaande partners.

BKBC - 2024-06-17T092547.863
Kebony

In 2017 werd de opdracht voor de bouw van een nieuw serrecomplex en de renovatie van een aangrenzend dienstgebouw in de Plantentuin Meise toegekend. De serres worden vernieuwd en krijgen een publieke ontsluiting, waarvan de Groene Ark het hart vormt.

De Groene Ark kwam tot stand dankzij de gecombineerde inzet van diverse partners, waaronder De Keyser Wood Industry, NU architectuur atelier/Archipelago Architects, Mouton, Bouwbedrijf Van Poppel, Plantentuin Meise en de Bouwprojecten van de Vlaamse Overheid. Deze synergie heeft een structuur voortgebracht die zowel esthetisch als ecologisch een nieuwe standaard zet.

De keuze voor Kebony-hout speelde een cruciale rol in het project. De houten shingles zijn bijvoorbeeld volledig gemaakt uit overschotten van Kebony hout. Gert Van Beeck, Sales Manager bij Kebony, licht toe: "De Groene Ark vertegenwoordigt een nieuwe richting in de bouwsector, waarbij duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit elkaar vinden en versterken. Ons duurzame hout, een ecologisch alternatief voor tropisch hardhout, staat symbool voor een nieuwe golf van bewust bouwen."

BKBC - 2024-06-17T092618.087
Kebony
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten