Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

De sporthal van Evere wordt uitgebreid

Het sportcomplex van Evere wordt gerenoveerd en uitgebreid. In het nieuwe volume komt een grote zaal met tribune voor 100 personen, een kleine zaal en een cafetaria met terras dat uitkijkt over de voetbalvelden.

Ontwerp zonder titel (46)
Beliris

Het nieuwe gebouw wordt ingepast tussen het bestaande L-blok en de sportvelden. Sporters zullen zich in een grote zaal van 1.000 m² kunnen uitleven. Een kleine zaal van 180 m² wordt ingericht voor opwarming, schermen, vechtsporten en tafeltennis. De uitbreiding zal een coherent geheel vormen met het oude gebouw, maar krijgt toch ook een heel eigen identiteit.

Studiebureau Altiplan wil geen saaie doos neerzetten. Er zijn veel schuine lijnen in het ontwerp voorzien, zo ontstaan er extra hoekjes voor bergruimtes, een observatiezone langs het sportterrein, en een luifel aan de kant van het American football-terrein. Bovendien verbeteren ze de akoestiek, omdat loodrecht op elkaar staande vlakken worden vermeden. 

De hoofdingang blijft behouden. Naast de bestaande trap komt een tweede trap naar de kelder en een lift. Het nieuwe gebouw zal ook mogelijkheden bevatten voor verschillende gehandicaptensporten.

De werken zullen worden uitgevoerd door aannemer Jacques Delens. Het prijskaartje voor deze extra sportgelegenheid is 8,8 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten