Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Designmuseum Gent krijgt 2,5 miljoen € voor nieuwe vleugel

Het Designmuseum in Gent krijgt 2,5 miljoen € subsidie van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) voor de uitbreiding van het museum met een nieuwe vleugel. Eerder trok de stad Gent al 4,3 miljoen € uit voor het museum. De nieuwe vleugel zal onderdak bieden aan snelwisselende tentoonstellingen, horeca en een lift.

designmuseum

“Gent trok eind 2016 al 4,3 miljoen € uit voor de nieuwe vleugel van het Designmuseum. Ik ben daarom ontzettend blij dat dankzij de steun van minister Gatz het dossier nu ook echt gestart kan worden. Dankzij de nieuwe vleugel krijgt het museum een optie op de toekomst en krijgt het braakliggende stuk grond (foto: stad Gent) in hartje Gent eindelijk een invulling”, stelt de Gentse schepen van Cultuur Annelies Storms (sp.a).

Op het gelijkvloers komen een horecazaak en een museumwinkel en voorts is er ook plaats voorzien voor workshops, educatie en een lift, zodat het museum ook tegemoetkomt aan de voorwaarden voor integrale toegankelijkheid.

In 2015 en 2016 werd voor de uitbreiding van het museum een uitgebreide volume- en haalbaarheidsstudie uitgevoerd door architectenbureau OYO en het Gentse stadsonwikkelingsbedrijf sogent, dat gedelegeerd bouwheer zou worden

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten