Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Deurne bouwt nieuwe sporthal

Naast Park Groot Schijn in Deurne willen Sporting A en het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap een nieuwe sporthal bouwen, waarbij deze laatste instantie optreedt als bouwheer. De verwachting is dat het contract met de architect en de aannemer eind dit jaar zal worden gefinaliseerd. Als alles volgens plan verloopt, gaat de eerste spade in de zomer van 2023 in de grond. De oplevering en ingebruikname van de nieuwe sporthal is dan voorzien voor september 2024.

Deurne bouwt nieuwe sporthal
BENIS
Sporting A trekt een budget uit van 3,5 miljoen euro, en het GO! voorziet 1,75 miljoen euro. Beide partijen dienden samen een projectdossier in bij de Vlaamse overheid en verkregen hiervoor een subsidie van 875.000 euro.
 
De nieuwe sporthal zal een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 3.000 m² hebben en bestaan uit ten minste twee bouwlagen. In het goedgekeurde programma is al zeker plaats voor een opdeelbare grote zaal van minimum 44 x 30 m, twee polyvalente turnzalen, een interactieve bewegingszaal, kleedkamers, sanitair, bergingen en voldoende circulatieruimte. 
 
Bij de invulling van de sporthal wordt gekozen voor een zo breed mogelijk gebruik. Tijdens de schooluren wordt de sportinfrastructuur gebruikt door de leerlingen van de daar aanwezige scholen van de GO!-scholengroep. Buiten de schooluren en -dagen wordt de sporthal door Sporting A maximaal opengesteld voor particuliere sporters en sportclubs. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten