Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

De Leuvense sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal is klaar met de renovatie van haar gebouw aan de Waterleidingstraat in de deelgemeente Kessel-Lo. Oorspronkelijk telde het oude gebouw 42 kleine appartementen die niet langer voldeden aan de hedendaagse kwaliteitsnormen. Daarom koos Dijledal ervoor om het oude gebouw te vervangen door een nieuw, ditmaal met 24 appartementen.

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat
De eerste gezinnen nemen nu hun intrek in het nieuwe gebouw, twee maanden vroeger dan voorzien. “Dankzij een goede samenwerking met de aannemer (Bouwbedrijf Dethier uit Alken) en het architectenbureau Atelier M Architects + Planners uit Schaarbeek, kunnen we de bouwwerf twee maanden vroeger afronden, ondanks een maand stilstand door de eerste corona-lockdown”, zegt Christophe Stockman, de voorzitter van Dijledal.
 
Het nieuwe gebouw is voorzien van zonnepanelen en een gemeenschappelijke regenwaterput die aangesloten is op de toiletten. “Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goed voor de energie- en waterfactuur van de huurders. Daarnaast is elk appartement voorzien van een individueel ventilatiesysteem D”, vervolgt Stockman.
 
Samen met de nieuwe woningen aan het Prins Regentplein en de tweede fase van Lolanden stijgt het aantal sociale huurwoningen in deze wijk van 236 naar 283. Voor heel Leuven beheert Dijledal meer dan 3.300 woningen. Dat aantal zal de komende jaren nog toenemen.
 
"Er zit nog heel wat in de pijplijn. We gaan van 3.318 woningen naar 3.812. Dat is een groei met 15%”, besluit voorzitter Christophe Stockman.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten