Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Dijledal voltooit 31 sociale woningen

De sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal bouwde in Leuven 31 nieuwe sociale woningen aan de Minckelerstraat, op de hoek met de Vaartstraat. “De woningen zijn nu klaar en de eerste bewoners hebben reeds hun intrek genomen”, zegt Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal.    

Dijledal voltooit 31 nieuwe sociale woningen
Het nieuwe woonproject van Dijledal omvat tien woningen en 21 appartementen. Het ontwerp is van de tijdelijke vereniging LANDarchitecten - Lams-Van Mieghem Architecten. Het project werd gerealiseerd door Bouwbedrijf Dethier uit Alken.
 
“Het gaat vooral om gezinswoningen voor vier tot vijf personen. Daarnaast zijn er vier aangepaste appartementen voor bewoners met een rolstoel. Het gebouw is bijna-energieneutraal en is onder meer voorzien van zonnepanelen en een groendak”, zegt Stockman.
 
De woningen sluiten mooi aan op de achterliggende Dijle. Bovendien wordt het terras aan de rivier, dat momenteel nog wordt aangelegd, publiek toegankelijk zodat de hele buurt kan genieten van een nieuwe plek aan het water. Ook de binnenstraat en het pleintje op de hoek met de Vaartstraat zijn voor iedereen toegankelijk. 
 
Met de komst van dit woonproject telt de Leuvense Vaartkom reeds 173 sociale huurwoningen. Binnenkort begint Dijledal met de bouw van 90 sociale appartementen aan het Artoisplein. In heel Leuven beheert de huisvestingsmaatschappij meer dan 3.000 woningen.
“Dat aantal zal de komende jaren nog toenemen. We gaan van 3.305 woningen naar 3.806. Dat is een groei met 15%. Vanuit Dijledal willen we samen met de stad Leuven zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor meer sociale huisvesting, ook in de buurgemeenten", besluit Christophe Stockman.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten