Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Drie nieuwe kantoortorens voor O-Forty in Oostkamp

De kantorencampus O-Forty in Oostkamp, krijgt er drie nieuwe kantoortorens bij. Projectontwikkelaar Global Estate Group realiseert met dit project op een oppervlakte van er 7.500 m² drie duurzame en innovatieve gebouwen met allerlei technische snufjes, waaronder een coronaproof ventilatiesysteem. De vijf bestaande torens tonen vandaag al het succes van dit concept aan. 

Drie nieuwe kantoortorens voor O-Forty in Oostkamp 1
Met de bouw van de drie nieuwe kantoorgebouwen met een oppervlakte van respectievelijk 2.300 m², 2.400 m² en 2.900 m², gaat het O-Fortyproject zijn derde en laatste fase in. De ondergrondse parking wordt uitgebreid tot 680 parkeerplaatsen. Er komen ook acht extra snellaadpalen, bovenop de 21 palen die er nu al staan. In de herfst van 2024 zullen de eerste bedrijven hun intrek kunnen nemen in de nieuwe kantoren.
 
Het bedrijventerrein van ongeveer 35.000 m² bevindt zich vlak aan de E40 in Oostkamp en is één van de grootste bedrijvensites van West-Vlaanderen. Het project werd ontworpen door het architectenbureau Govaert & Vanhoutte. De acht kantoorblokken voegen samen 22.500 m² kantoorruimte toe aan de West-Vlaamse kantorenmarkt en bieden ruimte aan ongeveer 800 werknemers van technologie- en IT-bedrijven. 
 

 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten