Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Een nieuwe ster voor domein De Ster

In provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas krijgt Stella Nova, het nieuwe toegangsgebouw stilaan vorm. Het omvat een nieuwe sporthal, een brasserie en kantoren. De werken startten in het voorjaar van 2023. De oplevering is voor begin 2025.

BKBC - 2024-10-07T094842.677
Provincie Oost-Vlaanderen

Bij de keuze voor de locatie en het ontwerp van het nieuwe gebouw vormde een panoramisch zicht op de vijver het belangrijkste uitgangspunt. Het resultaat is een lichtrijk gebouw dat zich richt en opent naar het water. De inkomzone van het gebouw - en van het domein - bevindt zich onder een uitgesproken luifel.

De sporthal wordt getypeerd door een gedraaide stalen sheddakstructuur. Hierdoor geniet de ruimte van veel natuurlijk daglicht. Dankzij een groot raam op hoogte kan je vanuit de brasserie binnenkijken in de sporthal. De brasserie op de eerste verdieping kreeg een prominente plek op de kop van het bouwvolume, met een panoramisch zicht op het domein.

De Provincie wil voor haar gebouwen een E-peil halen dat 10% beter is dan de opgelegde norm. Om dat peil te bereiken, krijgt Stella Nova een erg goed geïsoleerde buitenschil. Daarnaast zal het gebouw gebruikmaken van warmtepompen voor de verwarming en sanitair warm water. De elektriciteit die daarvoor nodig is, komt van de zonnepanelen op de zuidgerichte sheddaken.

De Provincie Oost-Vlaanderen realiseert dit project samen met: Design and Build met Juri (aannemer), Abscis (architect) en Tractebel (studiebureau).

BKBC - 2024-10-07T094907.133
Provincie Oost-Vlaanderen
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten