Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Een plan voor 59 nieuwe sociale woningen in Nieuw Gent

In Nieuw Gent maken de garageboxen in de Agaatstraat en de Berkhoutsheide binnenkort plaats voor nieuwe sociale woningen met fietsenstallingen, openbaar groen en private parkeerplaatsen. In totaal komen er 59 appartementen, elk met een eigen buitenruimte.

Ontwerp zonder titel (26)

In de Agaatstraat, naast het jeugdhuis, komen 36 appartementen met een mix van één tot drie slaapkamers. De appartementen hebben zicht op het bos van de De Deynesite. In de Berkhoutsheide komen 23 nieuwe woningen verdeeld over twee gebouwen, eveneens met een mix van één tot drie slaapkamers.

De architecturale uitstraling van de gebouwen als baksteenarchitectuur past binnen de krijtlijnen van het stadsvernieuwingsproject 'Nieuw Gent Vernieuwt'. Elk appartement heeft een eigen buitenruimte en is zeer energiezuinig. Stadsontwikkelingsbedrijf Sogent heeft de opdracht gegund aan bouwteam RECON bouw, dat een ontwerpteam samenstelde met architectenbureaus DENC-STUDIO en BLAF architecten. 

Meer sociale huurwoningen is een topprioriteit van dit stadsbestuur. Naast het aantal nieuwe woningen dat Thuispunt Gent realiseert, werkt de stad met Sogent een alternatief uit. Eens gerealiseerd worden de 59 woningen verkocht aan een woonmaatschappij. Het totale investeringsbudget van ongeveer 14 miljoen euro kan dan door de Stad opnieuw worden ingezet om nieuwe sociale woningen te realiseren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten