Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Eerste WELL Gold gebouw in België is een feit

Onyx, een gloednieuw gebouw met 16.000 m² kantooroppervlakte op campus Park 7 in Diegem mag als eerste in België het gouden WELL-certificaat in de lucht steken. WELL is een internationale maatstaf voor gezondheid en welzijn in gebouwen, waarbij aspecten zoals luchtkwaliteit, geluid en geestelijke gezondheid centraal staan.

BKBC - 2024-09-10T144407.888
Sweco

Burn-out is een van de belangrijkste oorzaken van het toenemende ziekteverzuim in België. Geluidshinder blijkt een grote invloed te hebben op ons stressniveau, zoals aangetoond in de Oorzaak, de grootste geluidsbevraging in Vlaanderen. Bovendien heeft COVID-19 ons het belang van ventilatie voor een gezond binnenklimaat duidelijk gemaakt.

Omdat we tot wel 85% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is een comfortabele werkomgeving dus cruciaal. De WELL Building Standard bevat honderd strenge criteria om te komen tot fysiek en mentaal gezonde gebouwen. Onyx is het eerste gebouw in België dat die standaard op het hoogste niveau haalt met een gouden certificaat, en zet daarmee een nieuwe norm voor toekomstige projecten. De andere gebouwen op Park 7 zullen volgen.

Het Onyx-gebouw is een realisatie van projectontwikkelaar Immogra, ontworpen door Jaspers-Eyers, en kreeg met Sweco een geïntegreerd pakket van gebouwtechnieken, stabiliteit, brandveiligheid, akoestiek en duurzaam ontwerp. Daglichtmodellen zorgen voor voldoende natuurlijk licht, aangevuld met kunstlicht dat voldoet aan optimale comforteisen. De werkomgeving is ontworpen om minimale geluidspollutie te hebben, en de ventilatie draait honderd procent op verse buitenlucht. 

BKBC - 2024-09-10T144430.587
Sweco
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten