Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Fiberdoorgang geboord onder de Schelde

APK Drilling realiseerde recent onder de Schelde in Wetteren een sleufloze boring van 265 m lang. De boring werd uitgevoerd voor de fiberafdeling van APK Group in opdracht van fiberspecialist Fiberklaar. De boring omvat twee S-bochten en zakt tot meer dan 20 m diepte. Het gevolg van deze bochten en wendingen is een parabolische boring die extra complexiteit meebrengt. 

Fiberdoorgang geboord onder de Schelde (1)
Om ervoor te zorgen dat de boring op de juiste positie aankomt, wordt gebruik gemaakt van Drillguide by Brownline. Deze firma stelt hightech stuursoftware ter beschikking om het vooropgestelde traject te kunnen volgen en bijsturen.
 
APK Drilling is gespecialiseerd in horizontale boringen en behalve in België ook actief in Nederland en Duitsland. Als onderaannemer voert het bedrijf horizontale boringen uit tussen 15 en 600 m en werkt het ook complete projecten uit voor opdrachtgevers. Hierdoor kunnen verkeersknooppunten, waterwegen en spoorwegen eenvoudig overbrugd worden. 
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten