Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Fonds voor fietsinfrastructuur in Brussel

Steeds meer mensen (willen) fietsen in Brussel en uiteraard liefst op een veilige manier. Meer fietsers zorgen voor minder files en schonere lucht en een gezelligere en rustigere stad.

fiets brussel
©Daniel - stock.adobe.com

Het nieuwe fonds Bikes in Brussels, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil deze trend versterken. Het biedt financiële steun aan projecten voor een betere infrastructuur of uitrusting opdat zoveel mogelijk mensen de fiets gebruiken als vervoermiddel in en naar de hoofdstad.

Het fonds Bikes in Brussels werd opgericht door een Brusselaar die zelf vaak de fiets neemt voor zijn verplaatsingen in Brussel. Om zich op een vlotte, veilige en doeltreffende manier te verplaatsen in en naar de stad zijn bijkomende investeringen nodig in fietsinfrastructuur en -uitrusting.

Het fonds Bikes in Brussels zal daarom de komende jaren steun verlenen aan projecten van verenigingen, overheidsdiensten en publieke of privépartners, liefst in partnerschap. Projecten zoals de aanleg van fietspaden, -bruggen of -snelwegen, veilige stallingen of herstelposten kunnen een financiële ondersteuning krijgen van hoogstens 1 miljoen € per project. Zowel projecten in als rond het Brusselse Gewest komen in aanmerking.

Meer informatie vind je op www.kbs-frb.be.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten