Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Geen windturbines in bossen SCK CEN in Mol

De bossen van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK CEN) in de gemeente Mol zijn niet de juiste locatie voor het bouwen van zes windturbines met een hoogte van 200 m. De raad voor vergunningsbetwistingen handhaaft de weigering van de Vlaamse regering voor dit project en gaat niet in op het verzoekschrift van Ecopower om de weigering te vernietigen. Eerder verleende ook het gemeentebestuur al een negatief advies. De Vlaamse regering weigerde de vergunning omdat het project niet verenigbaar was met een goede ruimtelijke ordening. 

Geen windturbines in bossen SCK CEN in Mol
De zone waarin de windturbines ontwikkeld zouden worden, is een zone voor industriële activiteiten. In een dergelijk gebied moet eerst de hoofdactiviteit ontwikkeld zijn vooraleer er onderzocht kan worden of nog bijkomend windturbines kunnen worden ingeplant. Werken in omgekeerde volgorde belemmert de verdere ontwikkeling van het gebied en getuigt dus niet van ‘zuinig ruimtegebruik’. Omdat het allesbehalve duidelijk is hoe na de bouw van de aangevraagde windturbines nog ‘nucleaire centrales, onderzoekscentra, inrichtingen die gebruik maken van radioactieve straling’ kunnen worden opgericht of worden uitgebaat binnen het projectgebied, gaf de Vlaamse overheid geen goedkeuring voor het dossier.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten