Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) heeft de opdracht voor diensten van het Molenbeekse bouwproject Gelukkige Grijsheid gegund aan het team Osar Architects (met Osar, Tractebel en Steto). Het project omvat 44 nieuwe gemeenschapswoningen voor ouderen.

GELUKKIGE GRIJSHEID
Een derde van de woningen is bestemd voor mensen die zelfstandig kunnen wonen. De overige woningen zijn serviceflats. Het beheer ervan komt in handen van het OCMW, dat nu al instaat voor het beheer van het rusthuis naast de toekomstige gebouwen. Het project zal ook voorzien in de inrichting van een polyvalente zaal, werkplaatsen voor het OCMW, een moestuin en een sociale buurtwinkel.
 
De typologie van de gebouwen, de inplanting van de voorzieningen en de uitbreiding van de openbare ruimte zijn de redenen waarom de keuze op het Osar-team viel. De inplanting en indeling van de woningen garanderen iedereen privacy en tegelijk de vereiste gemeenschappelijke ruimten waar de bewoners van elke verdieping samen kunnen leven.
 
De hoekterrassen bieden een ruim en gevarieerd uitzicht en dat zorgt voor een groter gevoel van ruimte in de appartementen.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten