Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gent schrijft studieopdracht uit voor UCB-site

Een voormalig terrein van de Union Chimique Belge (UCB) op de samenloop van de Schelde en de Ringvaart in Gent zou wel eens een kapitale plek kunnen worden voor de bevoorrading van de stad. De site biedt potentieel om een echt transferium aan het water te worden, gericht op het vervoer via waterwegen, tram, fiets- en autoverkeer en watergebonden economische activiteiten.

Gent schrijft studieopdracht uit voor UCB-site
De nv MIO Zwijnaarde, een dochtervennootschap van sogent, schrijft een studieopdracht uit voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek voor deze waterpoort naar de stad. Dat moet gebeuren aan de hand van bodem, grond- en afvalexpertise, gekoppeld aan ruimtelijke en mobiliteitsvraagstukken met de financiële weerslag van elke ingreep.
 
Heikele punten zijn: chemische bodemvervuiling, mobiliteitskwesties en de eeuwige financiële implicaties. De projectvisie van het studieteam moet Gent in staat stellen om een doordachte (uitgifte)procedure op te zetten in functie van de toekomstige ontwikkeling van de UCB-site.
 
In de beleidsnota Economie 2020-2025 staat dat de stad Gent haar visie op de invulling van de UCB-site zal verfijnen binnen de afspraken die worden gemaakt met De Vlaamse Waterweg in Water in de Stad, de gezamenlijke beleidsvisie van De Vlaamse Waterweg en de stad Gent.
 
Een studieteam dat scenario’s kan uitwerken in functie van deze toekomstige ontwikkeling kan zijn kandidatuur indienen vóór 21 juni om 10 uur via de website van sogent waar ook het bestek en de bijlagen kunnen gedownload worden. Kandidaturen kunnen enkel elektronisch worden ingediend.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten