Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gent stelt poule woonprojecten samen

Wie kans wil maken om de komende vier jaar ontwerpopdrachten uit te voeren voor de stad Gent en andere publieke opdrachtgevers, probeert best om in de poule woonprojecten te geraken. Een poule bestaat uit een verzameling van ontwerpteams. Voor elk concreet project gaan drie teams uit de poule in mini-competitie. 

Gent stelt poule woonprojecten samen
www.figurniy.com
Als ontwerper moet je één keer de inspanning leveren om in de poule te geraken. Maar nadien kan je dus kandideren voor concrete opdrachten via veel lichtere procedures, zonder lange doorlooptijden en enorme wedstrijdbundels en zonder schetsontwerp of prijs als gunningscriterium. 
 
Bovendien zal niet alleen de stad gent deze poule woonprojecten gebruiken. Ook WoninGent, de nieuw op te richten sociale woonmaatschappij en andere publieke opdrachtgevers doen mee. Zij zullen architectuuropdrachten aanbesteden voor één- en meergezinswoningen, voor woningen bedoeld voor specifieke doelgroepen, sociale woongebouwen, zowel nieuwbouw als renovatie.
 
Kandideren kan vóór 29 november. Alle praktische informatie en nuttige tips zijn terug vinden op deze website: https://stad.gent/nl/wonen-bouwen/nieuws-evenementen/gewoon-woongebouwen-bouwen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten