Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gent zoekt ontwerpteam voor herwaardering stadsschool

De stad Gent wil de stadsschool aan de Désiré Van Monckhovenstraat in de stationsbuurt efficiënter inrichten, de speelplaats ontharden, de ontsluiting en toegankelijkheid verbeteren, energetische winst boeken en een optimale leeromgeving tot stand brengen.    

Gent zoekt ontwerpteam voor herwaardering stadsschool  FOTO STAD GENT
De school is een complex met erfgoedwaarde. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de negentiende eeuw en is een ontwerp van Charles Van Rysselberghe. Door de jaren heen is de site wat dichtgeslibt.
 
Gent zoekt kandidaten om het gebouw op een kwaliteitsvolle en duurzame manier renoveren. Het gaat om een volledige studieopdracht voor architectuur, stabiliteit, akoestiek, technieken, omgevingsaanleg, epb-verslaggeving en milieuaspecten. De opdracht omvat het ontwerp en de uitvoering.
 
Wie interesse heeft kan zich melden vóór dinsdag 11 januari om 10 uur. Het gaat om een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 2.318 m². De totale bouwkostprijs wordt geraamd op 3.341.000 €, zonder btw, herzieningen en erelonen, maar inclusief de buitenaanleg
 
Er wordt een mededingingsprocedure met onderhandeling opgestart om een team aan te stellen. De aanstellingsprocedure verloopt in twee fases. Slechts drie tot vijf kandidaten kunnen deelnemen aan de tweede fase. De Gentse stadsbouwmeester maakt deel uit van de beoordelingscommissie voor de selectie en gunning.
 
Het team moet een bachelor landschapsarchitect mee aan boord hebben. Er worden drie relevante referenties gevraagd, voorlopig opgeleverd in de acht jaar voorafgaand aan de publicatie van deze opdracht, en met een bouwkost van minimin 1 miljoen €, zonder btw. De referentiefiches zijn vergezeld van een attest van goede uitvoering en staan op naam van de inschrijvende architect of het studiebureau dat de referentie indient.
 
Daarnaast voegt de inschrijver een specifieke referentie toe van een overheidsopdracht met een vergelijkbare omvang en complexiteit, en een referentie van een energiezuinige totaalrenovatie van een project met erfgoedwaarde. Tenslotte wordt ook deskundigheid voor passiefbouw of lage-energie gestaafd met een referentie, en bezorgt het studiebureau akoestiek een referentie waarbij akoestiek van cruciaal belang is.
 
Indicatieve timing
 
• Kandidatuurstelling: vóór 11 januari 2022 om 10 uur.
• Februari / mei 2022: fase 2 mededingingsprocedure: bestek incl. projectdefinitie naar geselecteerde kandidaten.
• Juli 2022: indienen offertes.
• September 2022: gunning van de studieopdracht.
• November 2022: start studieopdracht.
• November 2026: oplevering.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten