Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Bouwprojecten

Gent zoekt ontwerpteam voor Wijkpark Handelsdok Oost

De stad Gent zoekt een ontwerpteam om het Wijkpark Handelsdok Oost te realiseren op het terrein van de voormalige betoncentrale aan de Oude Dokken. Het gaat om een complexe opdracht (1,3 ha) die moet sporen met de aanleg van de Verapazbrug en bijkomende woon- en bedrijfsontwikkelingen. Kandidaten kunnen zich aanmelden vóór 14 juni. De beoordelingscommissie bestaat uit de stadsbouwmeester, projectleiders Stad en sogent, en een stedenbouwkundig ontwerper.

Gent zoekt ontwerpteam voor Wijkpark Handelsdok Oost
Stad Gent
Met zowel de Architectuurprijs Gent als de Prijs Publieke Ruimte op zak, vormen de Oude Dokken nu al ‘the place to be’ in Gent, ook al is de site nog niet eens klaar. Het stadsbestuur gaat op zoek naar een landschapsontwerper die thuis is in participatieve creatietrajecten en geïnspireerd is door de voormalige havencontext. Het team moet kennis kunnen voorleggen over bodemopbouw (en -stabiliteit), ecologisch groenbeheer en beplantings- en beheerplannen. 
 
De kandidaten dienen ook vertrouwd te zijn met het ontwerp van parken en infrastructuurwerken. Het team bestaat daarom minstens uit een landschapsarchitect met minstens vijf jaar beroepservaring, een bioloog/ecoloog met kennis en ervaring van water en bodem in relatie met vegetatie, een CAD-tekenaar met kennis en ervaring in het ontwerp van parken en infrastructuur en een stabiliteitsingenieur.

Indicatieve timing

  • Kandidaatstelling ontwerpteams: vóór 14 juni.
  • Gunning en start ontwerpopdracht: najaar 2022.
  • Aanvraag omgevingsvergunning: voorjaar 2023.
  • Vaststellen uitvoeringsbestek: najaar 2023.
  • Gunning uitvoeringsbestek: eind 2023.
  • Start werken: voorjaar 2024.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten